16 Νοε 2021

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΡΙΖΑ ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ

Η συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο επισκέφθηκε διαδικτυακά το σχολείο μας και συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου, με αφορμή το βιβλίο της "2651 ημέρες δικτατορίας".

Οι μαθητές/τριες είχαν επεξεργαστεί το ιστορικό λογοτεχνικό βιβλίο και περίμεναν με αγωνία να γνωρίσουν τη μαθήτρια της Β' Γυμνασίου, που αφηγείται σε μορφή ημερολογίου όσα έζησε την εποχή της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Η συζήτηση κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών, αφού έμαθαν πώς ήταν η καθημερινότητα του σχολείου κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, πώς είχαν τροποποιηθεί τα μαθήματα, πώς ήταν να προσπαθείς να αντισταθείς στη λογική της προπαγάνδας και της λογοκρισίας.

Οι μαθητές ήθελαν να μάθουν πώς δημιουργήθηκε το βιβλίο, πώς συγκέντρωσε στοιχεία πέρα από τις αναμνήσεις που είχε και γιατί είναι εικονογραφημένο με παγκόσμια γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή πολλών ανθρώπων την εποχή που η Ελλάδα βίωνε τη Δικτατορία. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη σημαντικότητα της παιδείας και των ιδεών που χρειάζεται να είναι εφοδιασμένος κάθε άνθρωπος για να παραμένει ελεύθερος. 

Ευχαριστούμε θερμά την κα Ντεκάστρο για την τιμή που μας έκανε να συζητήσει με τους μαθητές του σχολείου μας τα βιώματά της από την περίοδο της δικτατορίας.

Σχετικά Άρθρα

Κανένα άρθρο
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες